БГ EN

Стотици триатлонци на балканиадата в Русе

11-07-2017 13:43 | Делян Господинов

 

Русе бе домакин на Балканско първенство по триатлон и акватлон, което бе организирано от родната федерация съвместно Европейския съюз в спорта на железните и Община Русе.

В продължение на три дни стотици триатлонисти от Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Хърватия, Словения, Македония, Израел, Австралия и България мереха сили във водите на езерото Липник, както и по трасето в лесопарка край русенското село Николово.

В програмата на първенството бяха предвидени стартове за триатлети от възрастови групи: мъже и жени (elite - 18+), юноши и девойки старша възраст (junior - 16 - 19), юноши и девойки младша възраст (youth - 12 - 15) и ветерани (age groups: 18-24, 25-34, 35-44, 45+), като в последната възрастова група се включиха и състезатели от САЩ.

 


В акватлона Станислав Ванев спечели сребро за България при мъжете. Той измина дистанцията (2,5 км. бягане, 1000 м. плуване, 2,5 км. бягане) за 30 минути и 1 секунда. Първи се класира Андрей Сергиу от Румъния. Челната тройка при мъжете в триатлона бе оглавена от представителя на Сърбия - Огнян Стоянович.

 

Той премина дистанцията от 750 м. плуване, 20 км. колоездене и 5 км. бягане за 57 минути и 18 секунди. Негов подгласник стана Милан Томин, също от Сърбия, който финишира 18 секунди след Стоянович. На трето место се класира Джонатан Самут от Австралия.

Класирането при жените бе оглавено от Елиас Марие от Израел с време от 1 час, 4 минути и 56 секунди. Втора финишира Ипек Озтосун от Турция а на трето място се нареди Вида Медич от Сърбия.

 

 

 

Кулминацията в програмата на Балканското първенството бе смесената отборна щафета в която надделя квартета на Хърватия. На второ място се класира щафетата на Турция а на третото място се наредиха представителите на Сърбия.

Веднага след края на първенство, бе проведено и държавното за

 по-малките възрастови групи - момчета и момичета старша възраст и момчета и момичета младша възраст.

 

Текст и снимки: Делян Господинов

 


 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини