БГ EN

Тренировки в полунощ за световното

Антъни Иванов е свикнал да тренира при всякакви условя, няма проблем и да плува и в полунощ. Снимка: Евгени Цеков
Антъни Иванов е свикнал да тренира при всякакви условя, няма проблем и да плува и в полунощ. Снимка: Евгени Цеков
19-08-2017 14:44 | Василен Димитров

 

Петимата ни плувци на световното първенство за юноши и девойки в Индианаполис тренират в полунощ, за да свикват с часовата разлика в САЩ.

 

Това е първата крачка  към аклиматизацията обясни пред BGswim.com генералният мениджър на националните отбори Кристиян Минковки.

 

В Индианаполис ще плуват Антъни Иванов, Йордан Янчев, Любомир Епитропов, Петър Божилов и Диана Петкова при дамите.

 

Другият треньор в групата е Николай Вакареев.

 

Нашите заминават за неделя (20 август)  в 8,15 часа сутринта, а полетът през Виена ще продължи около 16 часа.

 

Практически тренировката в полунощ съвпада с вечерната сесия на световното първенство в Индианаполис, което ще се състои от 23 до 28 август.

 

Първото занимание на вода е от 16 ч. Тогава ще се провеждат сутрешните плувания.

 

Нашите тренират така от началото на седмицата.

 

 

„Заминаваме в най-ранния възможен ден, подсигурен за чуждестранните делегации от домакините. Така че, въпреки изключително тежкият полет,  се надявам времето за адаптация да ни бъде достатъчно. Макар и млади като години, състезателите ни са достатъчно опитни и мотивиран,у за да нямат проблеми със справянето на този аспект, нито с настройката за шампионата“, заяви Минковски пред BGswim.com.

„Сезонът е доста  дълъг, практически до септември, но това не е проблем за плувците ни, защото пък и имаха повече време за подготовка. Стиковахме с личните им треньори програмата, увериха ме,че всичко е наред. Няма контузени или състезатели със здравословни проблеми“, допълни Минковски.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: световно, Индианаполис, Кристиян Минковски
КоментариDelfina

Спринт
Други новини