БГ EN

Минковски обясни за щафетите в САЩ

10-09-2017 10:17 | Василен Димитров

 

Фокусирането върху индивидуалните стартове е причината да не участваме при щафетите на световното първенство по плуване за юноши и девойки в Индианаполис (САЩ).

Това обясни пред BGswim.com генералният мениджър на националните отбори Кристиян Минковски.

 

Мъжкият ни квартет на 4 по 100 м св. стил имаше заявка за първия състезателен ден. На шесто световно първенство минахме без щафети.

„Предварително беше ясно, че на място ще решаваме дали да участваме при щафетите. След пристигането обаче беше важна аклиматизацията, а трима от плувците ни имаха стартове още в първия ден. Двама от тях на 400 м св. стил“, заяви Минковски.

Допълни, че въпреки наличието на трима отлични състезатели с функционални възможности, вариантът за 4 по 200 м св. стил отпаднал, тъй като не сме имали равностоен четвърти пост. През сезона разчитал на двама състезатели да покрият норматив, но това не се получило.

„Доволен съм от представянето на световното първенство в САЩ. То беше прекрасен завършек на един силен и страхотен сезон. Летвата е вдигната високо. Нямаме право за оправдание, ако се представим под това ниво занапред“, допълни Минковски.

До края на годината най-важното състезание в международен план ще бъде европейското първенство за мъже и жени в Дания през декември. 

 

Отборите започнаха по места подготовка, но след разговори с треньорите на изявените ни плувци ще стане ясно на кои надпревари ще бъдат гонени нормативи.

 

 

Междувременно представянето си в Индианаполис коментира и брусистът Любомир Епитропов.

 

„Мисля, че контузията на ръката, която получих преди младежката Балканиада, не оказа влияние върху представянето ми и на нагласата ми за състезанието. Просто часовата разлика явно е нещо, с което не се свиква лесно. Иначе атмосферата беше като на световно със много силни и доказали се плувци в различните дисциплини“, сподели Епитропов.    

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: световно, Индианаполис, Кристиян Минковски, Любомир Епитропов
КоментариDelfina

Спринт
Други новини