БГ EN

В града с кану в куфарче (видео)

 Снимки: Onak
Снимки: Onak
28-05-2019 14:47 | 360 градуса

 

Спортната екипировка често се пренася изключително трудно в големи, обемисти пакети със странна форма. Кануто със сигурност попада в тази категория.

 

Но какво ще кажете за кану в кутия?

Звучи невероятно, но вече е факт. Създали са го белгийски изобретатели. Кануто за двама се сгъва и побира в кутия, дълга 1 метър и 20 сантиметра

Умният дизайн включва и колелца, така че да може без проблем да се пренася дори в градския транспорт.Греблата също се побират в кутията. А самото кану е направено от траен и гъвкав материал, който не му позволява да потъне.


Кануто Onak се сглобява за 15 минути. Дължината му е 1 метър и 80 сантиметра, а ширината 30 сантиметра.През последните три години са тествани повече от 15 различни версии на сгъваемото кану.


В момента дизайнерите Ото Ван де Стейне и Томас Уейн чакат патент и събират средства за подобряване на изобретението си.


Иновативното кану обаче ще има и подобаваща цена. Ще струва 1195 евро без греблата. 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: онак, кану, любопитно
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини