БГ EN

Варненци първи в спортния риболов на лед

16-01-2018 09:13

 

Отборът на Гоу Фиш (Варна) стана победител в първия кръг от националния шампионат на България по риболов на лед, който се проведе на язовир "Широка поляна".

В екстремни условия, температура от минус 10 градуса и леден вятър варненският тим стигна до атрактивна победа в отборното класиране, само с една наказателна точка разлика от втория Биг Фиш (София).

24 състезатели от шест клуба взеха участие в надпреварата заледения родопски водоем.

Ловиха се дребни костури и бабушки, които се оказаха доста злояди и капризни. Рибите кълвяха само на ларва на комар (хирономус) и пренебрегнаха всяка друга стръв. В тази обстановка най-добре се ориентираха двата състава на Гоу Фиш и Биг Фиш. Те завършиха с приблизително еднакъв общ улов от около 4.5 кг, но варненци излязоха крайни победители с 21 срещу 22 наказателни точки, които се определят от секторното класиране на всеки риболовец. На трето място завърши съставът на Майсторски риболов.

В индивидуалното класиране пръв стана Валентин Митев (Биг Фиш) с две секторни победи и общ улов от 2.234 кг.

Следван е от Никола Стефанов (Гоу Фиш) и Борислав Арсенов (Майсторски риболов). Виктор Рангелов (Гоу Фиш) грабна наградата за най-голяма риба – бабушка с тегло 180 грама.

Следващият кръг от първенството, което се организира от Българската федерация по риболовни спортове, ще се проведе на 27 и 28 януари.

Източник: Sportal.bg

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: спортен риболов, риболов на лед
КоментариDelfina

Спринт
Други новини