БГ EN

Титлата в ледения риболов е за Варна

27-02-2018 10:51

 

Варненският клуб Гоу Фиш спечели шампионската титла по спортен риболов на лед.

Тимът от морската столица издържа в голямата битка за първото място, която се състоя на язовир „Малък Беглик” в Родопите, и се окичи със златните медали.

Втори в крайното класиране завършиха състезателите на Мосела, а третото място е за Майсторски риболов – неизменен шампион от 2012 г.

Интригата в последния четвърти кръг за сезона беше много голяма, тъй като най-малко четири отбора имаха шанс за класиране в тройката, а три от тях се бориха за титлата.

На леда на „Малък Беглик” се ловиха основно малки костури и бабушки, като целта на състезателите беше да хванат за три часа над килограм дребосъци.

В крайна сметка хората от Гоу Фиш се оказаха най-добре подготвени и триумфираха съвсем заслужено с шампионската титла.

„Повече от 20 години организирам състезания на лед, но за пръв път видях такава оспорвана надпревара”, заяви председателят на секцията по риболов на лед в БФРС Йордан Софков.

Индивидуален първенец на България за 2018 г. стана Слави Лазаров от Мосела. Удържа бляскава победа в последния кръг срещу претендента за титлата Станислав Кузов от Гоу Фиш, а третото място заслужено зае Никола Стефанов, също от Гоу Фиш.

 

Източник: Sportal.bg

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: леден риболов
КоментариDelfina

Спринт
Други новини