БГ EN

НСА ще обучава треньори за скоковете и триатлона

09-03-2018 11:02 | Василен Димитров

 

Треньори по скокове във вода и триатлон ще обучава Национална спортна академия „Васил Левски“ през учебната 2018/2019 година.

Дипломите от НСА се признават навсякъде по света, а 80% от завършилите се реализират в своята специалност.

За водещия треньор в скоковете във вода у нас Георги Чобанов това е още едно поле за изява, след като е член на Управителния съвет на БФПС, организира състезания в два спорта и съдийства на надпревари под шапката на ФИНА и ЛЕН.

„Ще преподаваме в клас. И тъй като нямаме кули за скокове във вода, ще се прожектираме нагледно учебния материал, който е необходим и за заниманията по СИП (свободно избираем предмет). На студентите в НСА им трябват допълнителни кредити – часове“, заяви Чобанов пред BGswim.com.

 

„Принципно бройките за треньори по скокове във вода трябва да бъдат шест. Не знаем дали ще ги запълним. Надявам се да има бивши състезатели, които да кандидатстват“, допълни председателят и старши треньор на СКПС Витоша Дайвинг (Сф).

Общо 64 са видовете спорт, в които ще се обучава новия випуск. Другата нова специалност е боулингът. Размерът на таксите за обучение се запазва.

Освен треньор по вид спорт, НСА предлага и други актуални и търсени на пазара на труда професионални квалификации, сред които спортен аниматор, спортен мениджър, треньор по бойно-приложна физическа подготовка, треньор по адаптирана физическа активност, треньор по кондиционна подготовка, спортен коментатор, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт.


Кандидат-студентите имат право на избор при балообразуването. Те могат да предпочетат оценката от матура или да държат изпит в Академията, за да постигнат по-висок резултат.

 

Детайлна информация, както и справочник за кандидат-студенти, ще откриете в интернет страницата на Национална спортна академия, а в случай, че предпочитате да имате печатното издание – в книжарницата на Ректората в Студентски град.

Снимки: Ивелин Солаков и Евгени Цеков

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: нса, треньори, скокове във вода, триатлон
КоментариDelfina

Спринт
Други новини