БГ EN

′Русалка′ събра плувци от 22 клуба

12-03-2018 09:05 | снимки: Делян Господинов | Василен Димитров

 

Петото издание на турнира за деца и подрастващи „Русалка“ в Стара Загора покри цялата плувна география на България.

В надпреварата организирана от ПК Траяна и провела се на общинския спортен басейн в Стара Загора участие взеха 190 състезатели от 22 клуба.

Плувци от София, Пловдив, Пазарджик, Панагюрище, Смолян, Бургас, Варна, Плевен, Козлодуй, Баня, Златоград и Стара Загора премериха сили в два дни.

 

Възрастовите групи бяха три – за родени от 2006 до 2009 г.


„За нас като организатори, петото издание на турнир „Русалка“ е успешно. Участие взеха много добри състезатели от тези възрастови групи, имаше и много силни времена“, коментира пред BGswim.com Стефан Вачев – старши треньор на Траяна и мотор по организацията на състезанието.„Занапред ще се постараем да има повече награди за най-добри състезатели и най добрите във всеки плувен стил. Надяваме се повече хора да са останали с добри впечатления от самия турнир. Все пак той е за популяризирането на плуването в Стара Загора и в страната“, добави Вачев.

Траяна е от малкото клубове у нас, които правят по два турнира на година.

През есента организира традиционната надпревара „Руси Русев“, в който участват и най-изявените български плувци.

Виж резултатите от „Русалка“ ТУК

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: русалка, стара загора, траяна
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини