БГ EN

Плувен олимпиец хвана 20-килограмов амур

13-03-2018 12:17 | Василен Димитров

 

Многократният държавен шампион по плуване и европейски първенец при ветераните Иван Ангелов показа завидни умения и в риболова, след като извади 20-килограмов бял амур.


Треньорът в бургаския клуб Акулите случи на язовир „Очарица“ - ТЕЦ „Марица 2“, намиращ се до Нова Загора.

„И друг път съм хващал големи риби, но не толкова голяма, колкото този 20-килограмов бял амур. На язовир „Овчарица“ се влиза само с пропуск. Ходят единствено хора, които могат да ловят риба, разбират и са добри“, сподели 39-годишният Иван Ангелов пред BGswim.com.

Врачанинът е участник на олимпийските игри в Сидни 2000,

Хегемонът в гърба у нас в периода 1998-2009 г. работи като треньор по плуване, но се пуска и на мачове от първенството по водна топка. Вкарва дори голове.

 

Иначе на дължина белият амур достига над 120 см и тегло 32 кг. Световният рекорд е 39,75 кг и е поставен в България от Марио Симеонов и Мони Михайлов през 2012 г. в язовир Въча.

Месото му е бяло и вкусно. Има удължено, заоблено тяло, покрито с едри люспи, подобни на тези на шарана.

На пръв поглед белият амур силно напомня речния кефал - със същото торпедовидно тяло с мощна широкочела глава, подобни едри, изрядно подредени люспи, окръглени плавници, особено горният и аналният.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: иван ангелов, акулите, риболов
КоментариDelfina

Спринт
Други новини