БГ EN

Благоевград събира 170 състезатели по водно спасяване

14-04-2018 08:04 | Василен Димитров


Общо 170 участници от 19 плувни клубове ще вземат участие в турнира по водно спасяване „Ичко Войвода“, който ще се състои този уикенд в Благоевград.

Надпреварата ще се състои на спортен комплекс „Пирин“, в жилищен комплекс „Еленово“ и е организиран от областният съвет на Български червен кръст и със съдействието на местната община.

Това е второто издание на турнира и е за всички възрасти.

 

Майсторлък по водно спасяване в състезателна обстановка ще покажат участници от Благоевград, Сандански, София и София - област, Варна, Велико Търново, Смолян, Севлиево, Академия на МВР, Добрич, Русе, Бургас и Битоля - Македония.

Ще присъстват двама абсолютни световни шампиони Теодора Томова и Емилия Юрукова, както и кметът на Благоевград Атанас Камбитов, акад. Христо Григоров – председател на Български червен кръст, Антон Налбантов – директор на дирекция „Водно спасяване“ в НС на БЧК.

Събитието ще се проведе на 14 април (събота) от 15:00 часа и 15 април (неделя) от 10:00 часа.

Главен съдия ще е Борис Захариев, а стартер Наталия Стоянова.

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: водно спасяване, БЧК, Благоевград
КоментариDelfina

Спринт
Други новини