БГ EN

Откриват басейна в Бургас на 11 май

26-04-2018 12:22 | Николай Кръстев

 

Най-модерният 50-метров басейн в България, който ще може да приема състезания от голям ранг, ще бъде открит в Бургас официално на 11 май.

Намира се в ж.к. „Славейков”, като част от спортен център включва още футболни игрища и тенис корт.

 

С голяма доза сигурност може да се прогнозира, че Паоло Барели, президентът на ЛЕН (Европейската лига по плувни спортове), ще пристигне за официалното откриване на новия супермодерен басейн в Бургас.

Предвижда се церемонията да е на 11 май 2018 г., когато стартират и мачовете от група „А“ на европейските квалификации по водна топка за юноши старша възраст, родени 1999 г. и по-малки – U19.

Идеята е Барели да бъде поканен от Димитър Николов, кмета на Бургас и от Българска федерация водна топка, където градоначалникът е член на Управителния съвет.

ЛЕН знаково даде домакинство на Бургас на една от групите в квалификацията най-вече заради откриването на новия басейн в града.

Самият басейн е от последното поколение сглобяеми модели на италианската компания Myrtha Pools, която е партньор на ФИНА и на ЛЕН

Вижте цените на басейна в Бургас ТУК

 

Снимки: uniconbg.com

 

 

 ----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: бургас, басейн, лен, паоло борели
КоментариDelfina

Спринт
Други новини