БГ EN

Спасителите ще се вихрят в Дома на киното

30-05-2018 09:30 | Василен Димитров


Българският Червен кръст ще отбележи традиционната Седмица на водното спасяване с редица прояви в Дома на киното в София.Събитието ще се състои от 4 до 10 юни.

Във фоайето на Дома на киното ще бъде експонирана фотоизложба за водноспасителните дейности на БЧК в страната – обучения, работа с деца, спасителни операции, помощ при бедствия.

Снимките ще бъдат предоставени за благотворителна разпродажба, а набраните средства Водноспасителната служба ще реинвестира в дейности за ограничаване на водния травматизъм.

Посетителите ще имат възможност да се запознаят с дейностите на БЧК и с правилата за водна безопасност. Желаещите ще получат наръчници и брошури, с основните правила за поведение около и във водата.

Иначе от 4 до 10 юни в цялата страна ще бъде отбелязана Седмицата на водното спасяване

Програмата за 6 юни (сряда) в Дома на киното

от 11:00 ч. ще има пресконференция и демонстрация от деца на възраст 8-12 години, преминали обучение по водна безопасност по програмите на ВСС.

от 18:00 ч. - прожекцията на нов обучителен филм за водни спасители на открити водни площи и море.

Входът е безплатен.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: бчк, водно спасяване, седмица на водното спасяване
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини