БГ EN

Плувците на работнически фест в Албена

06-06-2018 11:25 | Николай Кръстев, сп. „Спринт“

 

Над 1700 спортисти от 14 страни пристигнаха в курорта Албена, за да стартират в 15-ото издание на Работническия спортен фестивал с международно участие.

Организатори на спартакиадата са Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ с председател Десислава Ягодин и КНСБ.

В рамките на фестивала са и срещите от световният шампионат по плажен волейбол на Meждународната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (КСИТ).

Състезанията са от 7 до 9 юни (четвъртък до събота), а официалното откриване на феста е от 21 ч. на 6 юни (сряда) в спортната зала в Албена.


Закриването на надпреварата е на 9 юни от 21 ч. в дискотека „Горски цар“ в курорта.

Във фестивала ще участват спортисти от Русия, Израел, Мексико, Украйна, Полша, Румъния, Македония, Литва, Португалия, Италия, Иран, Сърбия, Беларус и България.

Състезателната програма включва 19 спорта - мини футбол, плажен футбол, плажен волейбол, волейбол, маманет (пилотен спорт за България), боулинг, тенис, плажен тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, баскетбол, дартс, плуване, теглене на въже, плажна борба, петанк, спортна табла и вдигане на пудовка.


Най-масов ще е турнирът по минифутбол, за който са заявени 46 отбора.

За първи път у нас ще има състезания по маманет – игра с топка само за жени, чийто правила са своеобразен микс между правилата на волейбола и народната топка.

 

 

 

Официалният плакат на Петнадесетия работнически спортен фестивал с международно участие в Албена

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: работнически игри, албена
КоментариDelfina

Спринт
Други новини