БГ EN

Спипаха бракониери на Батак

снимка: ИАРА
снимка: ИАРА
12-06-2018 10:10 | BGswim.com


По време на нощна проверка в местността Студенец на язовир Батак инспектори от Пазарджик забелязват три лица, които извършват незаконен улов на раци с гумена лодка и кошове, съобщи официалният сайта на Изпълнителната Агенция по рибарство и аквакултури.

 

По-късно, съвместно със служители на РУП Пещера и полицейски участък в Батак, лицата са спрени за проверка, докато пътуват с автомобил марка Субару-комби-Ловешка регистрация пълен до горе с чували с кошове и раци и гумена лодка.

Открити са 8 броя кошове дълги по над 8 м, единия с уловени в тях 122 кг. езерен рак – около 2010 броя. Раците са освободени и върнати обратно в язовира, а кошовете и лодката с гребла са иззети с констативен протокол. Установени са и 2 кг уловена риба от вида костур, общо 7 броя, която също е върната обратно във водата.

 

В хода на съвместната проверка в малка вила, наета от въпросните лица (по предварително проучване на инспекторите на ИАРА) са открити още множество забранени уреди за улов на раци и на риба – 8 броя мрежи в четири чувала с обща дължина около 1000 м., 27 броя винтери, 5 бр. големи чували за съхранение на раци и множество въжета и тапи за мрежи. Съставен е още един протокол за изземване и съхранение на уредите.

 

Инспекторите на ИАРА Пазарджик са съставили общо 15 броя актове за нарушение на ЗРА. Служителите на ИАРА-Пазарджик са изказали благодарност на служителите на МВР за оказаната помощ и пълно съдействие при залавянето и задържането на лицата.

 

Въпросните нарушители са залавяни многократно и от други инспектори на ИАРА.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: ИАРА, бракониери, риболов
КоментариDelfina

Спринт
Други новини