БГ EN

Взехме еврокупа на ветроходство

12-06-2018 12:20

Калина Маринова от клуба домакин Черно море Бриз спечели надпреварата в клас „Лазер 4.7“ на Европейската купа по ветроходство във Варна.

Останалите наши състезатели с шансове за краен успех изпуснаха титлите в последния момент.

В „Лазер Стандарт“, Любен Тенекеджиев (ЯК Порт Бургас), който поведе още от първия ден на регатата, бе победен от Валерий Кудрашов. Двамата завършиха с равни точки, но повечето първи места в осемте старта отредиха победата за украинския ветроходец.

 

По същия сценарий, но и с равни победи – по три, и с победа в последната гонка, Стефани Музакова изпревари на върха в „Лазер Радиал“ Максимилиан Роска (Румъния). Но това бе преди изтичането на протестното време.

След разглеждане на протест срещу представителката на  ОМСК „Циклон” Поморие, журито с председател Жан-Люк Мишон (председател на Европейската класна асоциация EurILCA), наложи наказание на нашата състезателка, което и отреди победа за Роска.

 

В Laser Europa Cup Varna (8-10 юни) стартираха 35 състезатели от България, Румъния и Украйна. Организатор на проявата е Българската федерация по ветроходство, а домакини са Община Варна и СК „Черно море Бриз“. Laser Europa Cup е серия от регати, които се провеждат през цялата година в Европа под егидата Европейската класна асоциация EurILCA.

 

КЛАСИРАНЕ

 

Laser 4.7, общо (16 участника)

Калина Маринова (СК Черно море Бриз, Варна)

Любен Тодоров (ОМК Несебър 2000)

Даниел Войку (Румъния)

 

Laser Radial (8 участника)


Максимилиан Роска (Румъния)

Стефани Музакова (ОМСК Циклон, Поморие)

Иво Филчев (ЯК Кап. Г. Георгиев Порт, Варна)

 

Laser Standard (11 участника)


Валерий Кудрашов (Украйна)

Любен Тенекеджиев (ЯК „Порт Бургас”)

Иван Жукалин (Украйна)

 

Източник: Sportal.bg

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: ветроходство, европейска купа
КоментариDelfina

Спринт
Други новини