БГ EN

Как да помогнем на давещия се

снимка: БЧК
снимка: БЧК
15-06-2018 12:17 | Василен Димитров


Наталия Стоянова - една от най-дейните фигури в българското водно спасяване, направи показно пред широка телевизионна аудитория как да извадим и окажем първа помощ на давещия се.

Стори го с подробни разяснения на фона на демонстрация от момичета момчета в тийнейджърска възраст по „Нова Телевизия“ в предаването на Гала - „На кафе“.


Наталия Стоянова е многократна държавна шампионка по плуване и сред големите имена във състезателното ни водно спасяване. Редовно поема длъжността стартер на турнири за лайфгардове.Призната е и зад граница за дейността си, а наскоро за приноса й към развитието на водно-спасителната дейност на Стария континент бе удостоена с едно от най-високите отличия в системата на международната федерация - член на „Ордена на европейските водни спасители“.

 

 

Доброволец към дирекция „Водно спасителна служба” на Български червен кръст, в момента освен треньор по плуване в Национална спортна академия „Васил Левски“, Стоянова е главен асистент в катедра „плуване“.

НСА обучава около 120-140 водни спасители на година.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: наталия стоянова, водно спасяване, давещ, давене, бчк
КоментариDelfina

Спринт
Други новини