БГ EN

Шефът на МОК на световното по гребане в Пловдив

Томас Бах (предпоследният) и Жан-Кристоф Ролан (третият отпред назад) гребат в Женевското езеро. Снимка: ФИСА
Томас Бах (предпоследният) и Жан-Кристоф Ролан (третият отпред назад) гребат в Женевското езеро. Снимка: ФИСА
05-07-2018 13:39 | Василен Димитров

 

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах е потвърдил, че ще бъде гост на световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив (8-16 септември).

 

Поканата е от президента на Световната федерация по гребане (ФИСА) Жан-Кристоф Ролан.


„Това, което ще покажем на Томас Бах, е перфектна организация на първенството и един от най-добрите в света изкуствени водни канали, специално проектиран за гребни спортове. Президентът на МОК  ще има специална среща с олимпийските шампиони от Пловдив. Те са общо 12 от 5 вида спорт. Подготвяме среща на Томас Бах с кмета и областния управител на града-домакин на Световното първенство по гребане“, каза Иван Попов – председател на организационния комитет на състезанието.

Има специален подарък за олимпийския гост – бутилка колекционерско вино от български сортове грозде.

 

В Пловдив Томас Бах ще се срещне и с олимпийската шампионка и технически директор на ФИСА Светла Оцетова, с която са работили заедно в Младежкия олимпийски комитет.

С президента на МОК в Пловдив ще дойдат и всички шестима служители на комитета, които са представители на гребния спорт в международното олимпийски движение.


Интересен факт е, че шефът на МОК вече е изпитвал лично емоцията на гребния спорт. През миналата година президентът на ФИСА Жан-Кристоф Ролан го качи в осморна лодка заедно със състезатели от швейцарски клуб и служители на световната централа.

“Да бъда във водата и да се насладя на красотата на Женевското езеро по този нов начин беше преживяване, което наистина ми хареса. Съветвам всички да опитат“, каза тогава Бах.

 

Организацията на световното първенството в Пловдив върви на пълни обороти, като на 30 юли ще бъде извършена проверка от страна на ФИСА.

 

За шампионата до момента са заявили участие 61 гребци – световни, европейски и олимпийски шампиони. Сред тях е и една от най-големите съпернички на нашата Румяна Нейкова – Екатерина Карстен (Блрс), която по време на шампионата ще е на 46 години.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, световно, томас бах
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини