БГ EN

Пловдив инвестирал 2 млн. лв. в гребната база

16-07-2018 08:44 | Васо Чинаски

 

През последните години община Пловдив инвестира над 2 милиона лева в гребната база. Обновени са хангарите, трибуните, каналният комплекс, финалната кула, съблекалните.

Поставено бе ново информационно табло, както и асансьор и специална рампа за хора с увреждания.

Възстановен е и изгорелият преди две години хангар, който се запали точно преди старта на eвропейското първенство по кану-каяк за мъже и жени през 2016 г.


Сега на Пловдив предстои да посрещне световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, което ще се проведе от 26 до 29 юли.

Над 1200 състезатели от 67 държави са подали заявки за участие на световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години. България ще бъде представена от  21 лодки, които ще участват в 24 дисциплини.

    
Това е трето голямо първенство, което родната централа организира за последните 3 години.

През 2016 г. гребният канал в Пловдив прие европейския шампионат за мъже и жени, а през 2017 г. – континенталното първенство за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години.


„Вече имаме сериозен опит в организацията на първенства от най-висок ранг и аз съм убеден, че ще проведем и това домакинство на много добро ниво. Очакваме с нетърпение и посещението на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който ще дойде за Световното първенство по гребане за мъже и жени през септември. Това е исторически момент, защото за пръв път президент на МОК ще посети нашия прекрасен град“, заяви заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков.

 

Резултатите от световното първенство по кану-каяк ще може да се проследяват на живо по мобилните телефони.

Българската федерация по кану-каяк разработи специално приложение - canoeinfo.com, за Android и IPhone.

То може да се изтегли безплатно и на него ще бъдат качвани в реално време резултатите от всяка гонка и допълнителна информация около първенството.

Налична е пълната програма и точното време на всеки от 264-е старта в различните дисциплини, класове, дистанции и фази от световното първенство.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: канку-каяк, пловдив
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини