БГ EN

Дъщерята на Мерков подгря световното в Пловдив

26-07-2018 13:16 | Васо Чинаски

 

Дъщерята на един от големите в историята на българският каяк – Петър Мерков, впечатли с гласовите си възможности публиката при откриването на световното първенство за юноши и девойки, мъже и жени до 23 г. в Пловдив.

7-годишната Анджелика-Гая прояви таланта си като част от формацията за автентичен фолклор „Куклици“ на „Родопска китка“ и „Мила ми е мамо Сивковскана гора“.

 

В церемонията по откриването взеха участие още представители на спортен клуб „Ера”, естрадно студио „Прима“, клуб по спортни танци „Сияна данс“ и фолклорен ансамбъл „Тракия“.

 

Петър Мерков (с бялата фланелка) наблюдава изпълнението на дъщеря си. Снимки: Sport PR Events Managment

 

Вицепрезидентът на Международната федерация по кану-каяк Томас Кониецко даде изключително висока оценка на работата, свършена от организационния комитет до момента.

„24 месеца преди олимпийските игри в Токио, това е първото важно предизвикателство в кариера на много от юношите и важна стъпка към Игрите за младежите до 23 г. За всеки състезател това е лично предизвикателство и възможност за добро представяне и борба за място на подиума. Кану-каякът е вълнуващ и невероятно красив спорт, както за състезателите, така и за зрителите. И е хубаво да видим, че имаме участници от всички континенти, което доказва широкото разпространение на нашия спорт в световен мащаб“, заяви Кониецко.

В световното първенство участват на 1200 състезатели от 69 държави. България е представена от 30 състезатели, разпределени в 21 лодки.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: канку-каяк, пловдив, петър мерков
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини