БГ EN

Наша лодка докосна медал на световното

27-07-2018 20:23 | Васо Чинаски


Двойката ни каяк при юношите Денис Димитров и Радослав Стефанов завърши на четвърто място на 1000 м на световното първенство в Пловдив.

 

Нашите направиха много мъжка гонка и след изключително силна последна четвърт по трасето бяха на косъм от медала, който им се изплъзна в последните метри и отиде на сметката на двойката от Испания Давид Дарне Пармада и Жоел Гарсия.

 

Димитров и Стефанов подобриха класирането си от eвропейското първенство по кану-каяк в Италия през тази година, когато завършиха пети. Световни шампиони в Пловдив станаха представителите на  Беларус Кирил Смаляник и Уладзислау Литвинау, а среброто грабнаха Вилем Кукачка и Ян Ворел от Чехия.

 

„Четвърти в света не е никак малко. В бъдеще ще се целим в медалите, но всичко зависи от нас и как ще тренираме. Попречи ни само тази новобранска грешка преди самия финал – заклатихме се и испанските състезатели ни се изплъзнаха буквално под носа“, заяви след финала Денис Димитров.

„У дома стените наистина помагат. Мислех, че това са измишльотини, но сега го усетих лично и знам, че не са. Благодаря на всички, които дойдоха да ни подкрепят“, заяви Радослав Стефанов.

 

Ангел Кодинов завърши осми във финал Б на 1000 м едноместно кану при мъжете до 23 години, но утре (28 юли) ще гребе във финала на 200 м, който е от 12:56 часа.

 

Малко не достигна на други две български лодки да се класират за финал А. Димитър Петров водеше през цялата полуфинална гонка на 1000 м едноместно кану при юношите, но във финалните метри изпусна третото място, което го класираше в битката за медалите.

Така Петров участва във финал Б, въпреки че даде по-добро време от победителя в другия полуфинал. Във финал Б той завърши на второ място и общо 11-та позиция в крайното класиране.

 

В юношеския каяк на 1000 м Иван Пенчев завърши трети в своята серия, като за финала се класираха първите двама и най-доброто време след директните финалисти. За съжаление времето на българина бе подобрено и той също участва във финал Б, където остана седми.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: кану-каяк, световно първенство
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини