БГ EN

Сърбия е фаворит, Испания гони първа титла

Снимки: LEN.EU
Снимки: LEN.EU
28-07-2018 08:05 | Любо Бонев

 

Днешният мъжки финал на европейското първенство по водна топка в Барселона между Сърбия и Испания се повтаря след 27 години. Тогава в Атина през 1991-а беше все още Югославия - може би най-силният тим на тази страна, с играчи като Игор Миланович, Перица Букич, Сашо Шостар и Дубравко Шименц.

Испанците също бяха с най-силната си формация в годините, с Манел Естиарте, Хесус Роян, Чики Санс, Чава Гомес, които година след това играха на финала на олимпийските игри в Барселона’92.Помня много добре тогавашните събития, защото и ние участвахме на това eвропейското първенство и по стечения на обстоятелствата бяхме в една предварителна група с Югославия-  бъдещия европейски шампион.

Няма да се спирам сега на подробности, само ще спомена, че мачът ни с тях завърши 9:7 за тях, което беше най-малка разлика, постигната от техен съперник на това първенство.

Испанците пък стигнаха до тогавашния финал след разгром над бившия СССР с 9:2.


Дотогава не бяха виждал съветския отбор да губи с такава разлика. Въпреки това, Югославия победи убедително.

Какво да очакваме тази вечер?

Разбира се, в последните години Сърбия винаги е фаворит.

 

Но за мен ще е от решаващо значение кой от двата отбора е съумял да съхрани по-добре спортна си форма в този дълъг турнир.

Все пак са две седмици от началото до края му. Лично аз виждам испанците да вървят по възходяща линия  и се надявам да спечелят първата си европейска титла.

Имат двама-трима чудесни млади играчи като Бустос, Гранадос и Тауй, които показаха завиден опит и качества.

Но Сърбия си е Сърбия.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: европейско, водна топка, барселона, сърбия, испания
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини