БГ EN

Кодинов шести на световното

Снимка: 	Sport PR Events Managment
Снимка: Sport PR Events Managment
28-07-2018 16:37 | BGswim.com

 

Ангел Кодинов завърши шести на 200 м едноместно кану при мъжете до 23 г. на световното първенство в Пловдив.

Вчера  стана осми във финал Б на 1000 м.


„Естествено, щях да съм радостен да стигна до бронзовия медал, но за момента това са ми възможностите в тази дисциплина. На 1000 м се случиха фалове, които не трябва да се получават, но така е в спорта. На 200 м уцелих гребането си и успях да вляза на финал директно от серията и да покажа какво мога“, коментира Кодинов.


Все още не е решил дали на Световното първенство за мъже и жени през август в Португалия ще участва само на 1000 м, или ще се пусне и на 500 м.

 

Кодинов коментира и изграждането на втори гребен канал в Пловдив, след като Общината спечели делото, което спираше строежа.

 

„Този канал е изключително важна част от провеждането на големи състезания, тъй като вече Световната федерация отказва домакинства на Пловдив заради неговата липса. Участниците се оплакват, че няма къде да се загрява, а загряващите пречат на състезаващите се. Изграждането на втори гребен канал ще даде възможност на Пловдив да домакинства още много състезания“, каза Ангел.

 

В сутрешната сесия от днешния ден на първенството Теодор Асенов бе близо до класиране за финала на 200 м едноместен каяк при юношите след третото място в своя полуфинал. За последния старт се класират първите двама от всяка гонка и най-доброто трето време, но българинът не успя да го постигне. Във финал Б той завърши шести.

 

Малшанс споходи Анастасия Лавренова в полуфинала на 200 м едноместен каяк при жените до 23 години. Първоначално тя спечели серията си и влизаше във финал. Малко след старта от публиката се чу сигнал, наподобяващ този за фаулстарт, който обаче трябва да е с четири такива сигнала. Четири от състезателките се заблудиха, но пет водиха битка до края, спечелена от българката.

Впоследствие съдиите решиха гонката да бъде повторена след само 10 минути. Изтощената вече българка завърши 8-ма и отпадна от финала, а спрелите по време на първата серия лодки бяха облагодетелствани.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: кану-каяк, световно първенство, пловдив, милко казанов, ангел кодинов
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини