БГ EN

Дамянова уморена от чакане

Снимки: Gulliver Photos/Getty Images
Снимки: Gulliver Photos/Getty Images
06-08-2018 18:46 | Василен Димитров


„Усетих състезанието дълго и изморително. Винаги е така, когато трябва да чакаш, за да играеш. Имайки предвид, че съм свикнала да участвам на по три-четири дисциплини“.

Така обясни представянето на европейското първенство в Глазгоу най-добрата ни състезателка в артистичното плуване Христина Дамянова.

Възпитаничката на Левски Спарта 2000 (Сф) завърши на 17-о място в техническата програма на соло.

Дамянова излезе четвърта подред, непосредствено преди бъдещата европейска шампионка от Русия Светлана Колесниченко и записа резултат 72,0210 точки.

Игра съчетанието си на румба (Perhaps perhaps perhaps).

 

За нея това е второ европейско първенство (Лондон 2016 е първото) има и две световни (Казан  2015 и Будапеща 2017), играейки на соло и дует.По принцип много от състезателките на дует и някой от солистките на волна не играят техническа програма, защото я намират за твърде тежка. От друга страна техническата програма е с много по-нисък резултат от волната принципно и макар Дамянова да има подобна оценка от световното в Будапеща миналата година, в крайна сметка оценката й зависи и от тази на дуета ни.

Въпреки класирането, треньори от чуждите щабове са поздравили българката и са казали, че оценката й не е реална. Личният наставник на Дамянова - Валентина Богачева-Хофман нямаше как да я напътства, тъй като в Глазгоу е в ролята на съдия.В ролята на треньор на Албиона беше Галина Георгиева, която е с младия дует на Аква Спорт (Вн) - Александра Атанасова/Далия Пенкова. Момичетата тепърва ще трупат опит.

 
„Басейнът беше хубав, като изключим малките трибуни и химическия състав на водата. Едно минаване без очила и от лютене ще ти окапят очите, сякаш те бодат иглички“, сподели пред BGswim.com Дамянова, която на 17 август ще навърши 25 години.

Светлана Колесниченко стана европейска шампионка с 93,4816 т.

Втора е украинката Елисавета Яхно (91,3517). Подиумът оформи италианката Линда Черути (90,2282).

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: евро 2018, глазгоу, европейскоо първенство, христина дамянова, артистично плуване
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини