БГ EN

Стоян Андонов стана зам.-министър на спорта

09-08-2018 10:46 | Иван Цанов

 

Известният спортен специалист Стоян Андонов бе назначен от министър-председателя Бойко Борисов за заместник-министър на младежта и спорта от квотата на „Обединени патриоти“.

 

Новият заместник-министър ще отговаря за ресор „Спорт“.

 

Понастоящем доц. д-р Стоян Андонов работи в НСА „Васил Левски“ в която е завършил висшето си образование. През 2017 г. той стана ръководител на катедра „Водни спортове“.

 

Той е започнал спортния си път като състезател по плуване в „Левски-Спартак“, където тренира под опеката на легендарния Стефан Попов – Замората.     

 

След това се насочва към сферата на водното спасяване в което постига забележителни успехи като състезател и треньор.    

 

Той е световен шампион по водноспасителен многобой индивидуално и отборно (1981 г.) и световен вицешампион по водноспасителен многобой – отборно (1983 г.).    

 

От 1994 г. до 2006 г. е директор на Водноспасителна служба към Българския червен кръст.

 

В различни периоди е председател на Националната комисия по водно спасяване, член на НС на БЧК, член на УС на Българска федерация плувни спортове, председател на клуб „Водни спортове” – НСА и член на комисията по обучение към Международната федерация по водно спасяване – Европа. 

Доц. д-р Стоян Андонов владее руски език и използва английски и немски език.  

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Стоян Андонов, Министерство на младежта и спорта
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини