БГ EN

Петобойка прави спаринг с мъжете за олимпиадата

19-09-2018 12:15 | Василен Димитров

 

Надеждата в женския ни модерен петобой Зорница Стоилова използва за спаринг партньори във фехтовката съотборниците си от националния отбор, като част от завършващия етап от подготовката си за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина).

Форумът ще се състои за трети път от 11 до 17 октомври, а България ще има пълна квота от двама участници в любимия спорт на Барон Пиер дьо Кубертен.

При юношите ще ни представя Христо Панайотов -  пети на олимпийската квалификация в Прага.

На предните Младежки игри в Китай през 2014 г. Явор Пешлеевски, който заедно с Тодор Михалев стана преди дни трети в света при мъжете, направи фурор с петото си място.

Зорница Стоилова демонстрира завидно самочувствие и зрялост в самооценката на възможностите и слабите си страни от подготовката си. Заяви, че е готова за медал, но още има върху какво да работи.Стана първа на Европейска купа за девойки до 19 г. В Пазарджик, където се проведе олимпийската квалификация като част от международния мемориал „Христо Чочев“. Пета е на Стария континент във възрастта си и шеста със смесената щафета в тандем с Христо Панайотов.

„Подготовката ми върви по план. Чувствам се уверена във физическите дисциплини – плуването и бягането. С треньорите Владимир Кузманов и Велко Братанов работим върху изчистването на грешно заучените детайли във фехтовката. Помагат ми и съотборниците. Надявам се да бъда психически стабилна при стрелбата. Готова съм за Младежките олимпийски игри. Надявам се на достойно представяне, на медал“, заяви Стоилова пред журналистите в пресклуб „България“.

На Младежките олимпийски игри финалът се затваря на Топ 24, а не както при мъжете и жените на Топ 36. Няма езда.

„Зорница е невероятен боец. Изключително психически устойчива и това се проявява в спарингите във фехтовка с мъжете. Само с тях тя може да развива качествата си“, допълни пред BGswim.com Владимир Кузманов – старши треньор на представителните отбори по фехтовка.

Велко Братанов е бил няколко пъти начело на тима. Под негово ръководство мъжкият отбор печели бронзов медал от световното първенство в американския град Сан Антонио и бронзов медал от европейското в София през 1993 г.„Подготовката за игрите върви добре. БФМП е подсигурила всичко като база и условия. Надявам се да изпълня правилно тактическите указания и да издържа психически за добро представяне в Аржентина“, заяви петобоецът ни в Буенос Айрес Христо Панайотов.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: зорница стоилова, христо панайотов, младежки олимпийски игри, бенос айрес, бфмп, владимир кузманов
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини