БГ EN

Пешлевски и Михалев уверени за Токио

26-09-2018 09:30 | Васо Чинаски

 

Бронзовият медал от световното първенство в Мексико е дал увереност на петобойците Явор Пешлеевски и Тодор Михалев, че класирането за олимпийските игри в Токио през 2020 г. е постижима цел.

Заявиха го по време на презентацията, която БФМП организира в столични парк „Възраждане“ в Зона Б 5, за да запали подрастващите по любимия спорт на Кубертен.

Преди 2 лета в Рио де Жанейро Димитър Кръстанов прекъсна сушата петобоят ни да няма олимпийско присъствие от Сидни 2000. Тогава ни представи Цанко Хантов, който година по-късно стана трети в света.

Според Пешлеевски и Михалев първата и най-важна крачка по пътя към олимпийските игри в Токио е направена. 

"Планирана е много добра подготовка. Разчитаме на финансиране от Спортното министерство и на Българския спортен тотализатор, за да се осъществят всички спортни лагери и необходимото възстановяване. Вярваме, че можем да покажем много по-добри резултати“, заявиха Пешлеевски и Михалев при презентацията.

До тях на щанда на модерния петобой бе и Зорница Стоилова, която заедно с Христо Панайотов заминава следващия вторник за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

На комплекса Спортна София бе изграден специален щанд, където всеки можеше не само да се запознае, но и да изпробва своите умения в няколкото спорта обединени от модерния петобой. Най-много бяха желаещите да опитат дали имат точно око в стрелбата със специалните лазерни пистолети.

Майстори на фехтовката в атрактивни одежди направиха възстановка на боеве с истинско оръжие, а малчуганите се радваха на специално осигурените беозпасени мечове от плексиглас.

Специална мултимедия пък представяше в подробности всеки едни от спортовете в петобоя: фехтовка, плуване, езда, стрелба и бягане. Демонстрациите и срещите бяха част от големия празник, в който бяха предвидени изяви в общо 30 различни спорта.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: модерен петобой, явор пешлеевки, тодор михалев, андрей кузманов, световно, мексико
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини