БГ EN

Вижте как Спринт направи Хриси русалка (видео)

Снимки: Тони Томчев, подводна сесия и операторско майсторствоЛадислав Цветков - bTV и Стефан Тодоров
Снимки: Тони Томчев, подводна сесия и операторско майсторствоЛадислав Цветков - bTV и Стефан Тодоров
04-10-2018 10:29 | Василен Димитров, СПРИНТ

 

От година синхронното плуване се нарича артистично, но в България този красив, изключително тежък и трудоемък, спорт, съчетаващ грация, функционалност и силова издръжливост, си остава неоценен и неглижиран.

Така е всъщност с почти всички форми на изкуството у нас. Защото артистичното плуване е спорт, но и изкуство.

И това цели да покаже списание "Спринт", разкривайки чрез най-добрата ни състезателка Христина Дамянова скритата под водата красота на артистичното плуване.

Облечена в дълга разпиляна рокля, многократната държавна шампионка, двукратна участничка на световно първенства с усмивка остана в продължение на повече от два часа под проливния дъжд на кулата на открития басейн „Спартак“, за да се превърне в истинска русалка.А до европейското първенство в Глазгоу оставаха буквално две седмици и друг на нейно място едва ли би си правил експерименти със здравето и спортната форма. 

Красивата фотосесия бе само визуалната част от същността на Христина Дамянова. Възпитаничката на Валентина Богачева-Хофман и на Левски-Спарта 2000 (Сф) разкри в новия брой на „Спринт“, който е от седмици на пазара, емоционалната връзка между любимия си спорт и професията, която ще упражнява и за която завършва не една, а две магистратури - психолог.


Хриси Дамянова със Стефан Тодоров (вляво) и Ладислав Цеков се подготвят за подводната сесия

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Христина Даамянова, артистично плуване, Спринт, Спартак
КоментариDelfina

Спринт
Други новини