БГ EN

Стойчев с първа тренировка във водите на Антарктида

Снимки: Петър Стойчев
Снимки: Петър Стойчев
16-11-2018 09:20 | Василен Димитров

 

Петър Стойчев направи първа тренировка във водите на Антарктида за епичното състезание, в което ще мери сили с още 15 екстремни плувци.

Изпробва на терен условията на Магелановия проток в Пунта Аренас (Чили) с част от съперниците си.

Температурата на водата бе 7 градуса, а на въздуха 9.

 

За самото състезание бъде дебнат прозорец за благоприятно време - от 21 oт 28 ноември.

Историческото състезание, организирано от Международната федерация по ледено плуване, ще чака зелена светлина от капитана на кораба, от който ще скочат във водата 16 плувци от 9 нации.


Трасето ще бъде маркирано с шамандури през определени метри. 


„Ще плувам с обикновена силиконова шапка и бански костюм, който няма неопрен или други екстри, които да ме предпазват от ледената вода. Нямаме право да се мажем с никакви препарати заради ледения студ. Забранено е от екологична гледна точка, за да не се замърсява околната среда”, обясни Стойчев.


Състезателният екип на световния и европейски шампион в маратонското плуване бе изработен специално от Delfina. Включва плувна шапка  с тематични мотиви, свързани с Антарктида, България, самото състезание.
----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: петър стойчев, антарктида, ледено плуване
КоментариDelfina

Спринт
Други новини