БГ EN

Времето бави Стойчев за завръщането у дома

Снимки: Петър Стойчев
Снимки: Петър Стойчев
27-11-2018 08:24 | btvnovinite.bg

 

Победителят в първото по рода си плуване в ледените води до Антарктида - Петър Стойчев, трябва да се пребори не само с умората след огромния си подвиг и ниските температури, а и с пътя обратно към сушата.

Втори ден експедицията, в която българинът е заедно с другите 15 участници в екстремното състезание, не може да се добере до най-южния град в света - Ушуая в Аржентина.

 

Групата трябва да измине по вода над 1000 км, за да преодолее разстоянието от остров Тринити, а най-опасната част от маршрута е преминаването през най-широкия проток на Земята - Дрейк.


Очаква се това да се случи в близките 48 часа, заради силния вятър.

 

Носителят на 11 Световни купи в плувния маратон се бори с морската болест в джакузи, напук на минусовите температури и гигантските вълни.


Петър Стойчев се впусна в екстремното състезание, което за първи път се провежда в студените води на юг.

Трябваше да изчака няколко дена на кораба, за да може условията във водата да не бъдат опасни за участниците, а след това проплува 1 км  за 11:08:39 мин. 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: петър стойчев, антарктида, ледено плуване
КоментариDelfina

Спринт
Други новини