БГ EN

Иван Цанов снима музикален клип с плувкиня

10-01-2019 10:00 | Иван Цанов

 

Музикантът Иван Цанов - пълен съименик на създателя на Първи български плувен сайт, засне клип и пусна в някои музикални платформи втория сингъл озаглавен Mirkwood (Мраколес), част от Album IV – A Brave New World.

 

Във видеоклипа, публикуван в You Tube, може да бъде видяна и младата Дениза Павлова, която е бивша състезателка по модерен петобой и плуване.

 

Тя играе ролята на принцеса и подобаващо е облечена в красива синя рокля. Принцесата е затворена в мрачен замък в гори тилилейски, където я дебне зла магьосница.   

 

Павлова е била състезателка по модерен петобой на СК Славия, където тренира под ръководството на легендарния Васил Стоянов (Васко плувеца). 

 

После продължава с плуване в ПК Дамини-ЛВ София с треньор Кристиян Минковски. Печели медали от държавни първенства за възрастта си в стила гръб.  

 

 


Дениза Павлова 

 

Музикантът е роден през 1971 г. в Смолян. Родителите му се местят с него в София, когато момчето е на 5 години.

 

Любопитна подробност е, че неговият вуйчо Иван Сулинаджиев е треньор по плуване на деца в басейна на Смолян, а иначе е учител по физическо в кв. Устово.  

 

Иван Сулинаджиев е потомък на прочутия род Сулинаджиеви от Устово. По време на освободителната Балканска война, когато Смолян през 1912 г. е освободен от османско владичество, домът на Сулинаджиеви става щаб на победоносния 21-и пехотен Средногорски полк начело с полк. Владимир Серафимов.      

 

На 12 години Иван Цанов започва да свири в ученическия оркестър и музикалната му съдба занапред изглежда предопределена.  

 

Като студент свири с приятели, но по различни причини не успява да формира група.

 

Решава, че трябва да прави такава музика, която се харесва първо на него, а не такава, която се вписва в скучните щампи или влиза в руслото на комерсиалната сладникавост.    

 

Първият му демо-албум е The Power Of Twilight, който вижда бял свят в ограничен тираж през 1995 г.

 

През 2000 г. китаристът е част от групата Аквилон, която след година се разпада и Иван създава ФАНАГОРIA. Новата банда записва един мини албум и свири на много фестивали и концерти. През 2009 г. ФАНАГОРIA прекратява съществуването си.  

 

През 2018-2019 г. по повод 15-годишнината на групата ФАНАГОРIA се събира отново и записва песен, която ще излезе съвсем скоро заедно с видеоклип.

 

 

След пауза от няколко години, през 2013 г. Иван Цанов решава да направи собствено студио. Завършва някои отлагани стари композиции и започва да пише нови за нов инструментален албум. В средата на 2018 г. завършва първия сингъл Race With Devil On Balkan Highway от Album IV – A Brave New World. 

 

Албумът демонстрира уникалния музикален стил на Иван Цанов, който не може да бъде сбъркан с никой друг. В стила на китариста могат да бъдат усетени съвсем избледнели музикални примеси от стара велика България, както и отгласи от въображаемата Средна земя на Толкин.   

 

Със сигурност тепърва ще чуваме добри отзиви за музиканта Иван Цанов, който е избрал да върви по бавния и труден път. Това е така защото китаристът непоколебимо вярва, че най-лесният и най-бързият път е пътят на тъмната страна, а той на никаква цена не иска да го следва.

 

;

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Иван Цанов - китарист, Дениза Павлова
КоментариDelfina

Спринт
Други новини