БГ EN

Девет отбора стартират в мъжкото първенство по водна топка

16-01-2019 10:02 | Николай Кръстев

 

Девет отбора стартират в новото първенство по водна топка за мъже, което започва в петък на басейн „Парк Арена ОЗК” в Бургас.


В шампионата ще участват съставите на столичните Локомотив Никола Нанов (носител на титлата в последните две години) с треньор Георги Гаджев, ЦСКА (тр. Йордан Велинов), Славия (тр. Раде Виденов) и „Левски” (тр. Орлин Тодоров), варненските Комодор (тр. Николай Райков), Черно море (тр. Милуш Адамов), КПС Варна (тр. Найден Найденов) и Аква Спорт (тр. Стефан Георгиев), както и бургаският Черноморец (тр. Петър Йонов).

КПС Варна за първи път сформира мъжки отбор, с който ще играе в първенството.

Клубът записа по две титли в миналите две години – във възрастите U15 и U17.

Според регламента отборите ще се срещнат по веднъж по системата „всеки срещу всеки”.

В първия кръг в Бургас ог 18 до 20 януари 2019 г. (петък до неделя) ще са мачовете между столичните тимове от една страна и съставите от Варна и Бургас.

 

Във втория кръг ще има два паралелни турнира. Отново в Бургас от 15 до 17 февруари ще се срещнат един срещу друг отборите от морските градове, а по същото време в София – съставите от столицата.

 

След изиграването на всички мачове се прави общо класиране и първите четири тима продължават борбата за медалите, а останалите пет ще играят за класиране от пето до девето място.

Двубоите във финалната четворка отново ще са на най-модерния басейн в България – „Парк Арена ОЗК” в Бургас на 20-21 април 2019 г.

Вжте програмата ТУК

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: водна топка, мъже, държавно, бургас, парк арена
КоментариDelfina

Спринт
Други новини