БГ EN

Лаврови венци за плувните гладиатори

Снимка: Евгени Цеков, sportsgallery.eu
Снимка: Евгени Цеков, sportsgallery.eu
25-01-2019 12:20 | Василен Димитров

 

Лаврови венци за шампионите на международния турнир по плуване „Битката на гладиаторите“ обмислят организаторите от столичния клуб Олимпия.

Второто издание на надпреварата ще се състои на басейна на Спортната палата на 9-10 февруари и с него ще бъде открит календарът в сините спортове у нас.

„Идеята да има лаврови венци за победителите е препратка към Древния Рим, където гладиаторите са получавали подобно високо признание. В момента преговаряме с цветарски фирми и спонсори, за да видим условията и цените. Ще бъде хубаво, ако се получи“, коментира Любомир Лазаров – треньор в Олимпия и един от моторите по организацията на „Битката на гладиаторите“.


На олимпийските игри в Атина през 2004, в духа на Древна Елада, Майкъл Фелпс и Йън Торп получиха към медалите си и лаврови венци.

Състезанието ще е за четири възрасти – най-малките са родени 2007 г. Останалите три групи са: 2005/06, 2002/04, 2001/и по-големи.

От Олимпия ще лимитират броя на участниците до 350 плувци. Това е причината да няма състезатели под 12 г.

Има запитвания от три държави – Гърция, Сърбия и Македония.

Най-добрият състезател в горните три възрастови групи (при жените и мъжете), определени от сбора на точките от три индивидуални дисциплини по таблици на ФИНА ще получи премия от 150 евро, както и купа.

За отличника по тези показатели при най-малките – родени през 2007 година, също ще има парична премия. Резултатът ще бъде определен от сбора на точките от две индивидуални дисциплини по таблици на ФИНА

Право на участие имат само картотекирани състезатели от клубове с лиценз от БФПС.

Отборите разполагат с не повече от 20 плувци. Изключение прави клубът домакин.

Всеки състезател може да стартира максимум в пет индивидуални дисциплини.

От Олимпия работят и по въпроса турнирът им да бъде покрит с картина на живо.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: олимпия, битката на гладиаторите
КоментариDelfina

Спринт
Други новини