БГ EN

Стойчев ще плува в замръзнало езеро за нова световна титла

11-03-2019 13:41 | Василен Димитров

 

Майсторът на екстремните и дълги плувания Петър Стойчев ще се състезава в замръзнало езеро за поредната си световна титла.

Ще го направи в Мурманск (Русия) на две дисциплини този уикенд в конкуренцията на над 350 корави мъже от цялата планета.

На третия световен шампионат по ледено плуване ще гони златото на 1000 м св. стил (чийто върхов стандарт от 12,15 минути държи), както и на 500 м.

Стойчев, който през ноември миналата година спечели първото състезателно преплуване на Антарктида, води подготовка на столичния басейн „Спартак“.

Под наставничеството на Красимир Туманов тренира двуразово в последните два месеца. 


„Подготовката върви нормално. Тренираме при отлични условия на басейн „ Спартак”, но знаете, че температурата на водата ще бъде коренно различна на самото състезание. Очаква се да бъде около 2 градуса над нулата и да вали сняг. Вятърът също е проблем, но ще се свикне“, заяви Стойчев.

Подчерта, че има опит и самочувствие да се представи успешно в Мурманск.

„Ще се плува в замръзнало езеро, което ще бъде разрязано с формата на басейн непосредствено преди състезанието, което ще бъде в петък и събота. Когато плувам за родината, забравям за студа и неприятния лед във водата. Сега отново ще е така. Пожелавам си отново всички да станат на крака и да звучи българския химн в далечен Мурманск”, допълни Стойчев след днешната сутрешна тренировка.

Стойчев и екипът му заминават с полет за Москва в сряда в 13:10 часа от Терминал 2 на летище София.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: петър стойчев, антарктида, ледено плуване, мурманск, световно по ледено плуване
КоментариDelfina

Спринт
Други новини