БГ EN

Как да разберем, че пием малко вода

11-03-2019 18:09 | Новите родители

 

Редица безпокойства и болестни състояния, от които често бързаме да се избавим с помощта на таблетки, всъщност могат да бъдат отстранени, ако просто пием достатъчно вода, пише medikforum.ru.

Медиците посочват кои негативни признаци са свързани с недостиг на вода в организма.

И помнете едно важно правило - ако почувствате, че ви се пие вода или устните са ви сухи, това вече означава, че тялото усеща липсата ѝ и се опитва да подскаже какво да направите.

Летаргия, умора, липса на тонус.

Понижената енергия у човека, постоянната умора и сънливост често обуславят недостатъчната употреба на течности. У тези, които пият малко вода, се забавя кръвообращението, а заедно с това - функцията на различни вътрешни органи.

Главоболие

Както вече споменахме, дефицитът на вода способства сгъстяването на кръвта и възпрепятства циркулацията ѝ из тялото. Така се намалява количеството на кислорода, който постъпва в мозъка, което предизвиква болезнена симптоматика.

Повишен апетит

Учените отбелязват, че наред с чувството на глад, хората често изпитват симптоми на недостатъчно течности в клетките. В много случаи е полезно преди да хапнете нещо, да изпиете чаша вода. Ако след това чувството на глад изчезне, значи действително е било симптом, че тялото се е нуждаело от течности.

Сухота в очите

Синдромът на сухото око не винаги възниква заради работа пред компютър. Нерядко неприятните симптоми с очите са свързани с това, че човек пие малко вода и просто съхнат слъзните му канали.

Сърцебиене

При липсата на недостатъчно количество вода натоварването на сърцето се увеличава в пъти, откъдето идва и неприятното усещане.

Болки в ставите и гърба

Ако нямате травми или други причини, поради които да ви боли на тези места, цялата работа е в недостига на вода. Хрущялните дискове в човешкото тяло се състоят от 80% вода, а дефицитът ѝ провокира триенето им един в друг, което предизвиква и болката.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: вода, жажда, здраве, полезно
КоментариDelfina

Спринт
Други новини