БГ EN

Стойчев се колебае за втората дисциплина на световното по ледено плуване

13-03-2019 17:07 | Васо Чинаски

 

Липсата на подходящи условия за подготовка у нас е сред причините Петър Стойчев да отлети два дни по-рано за световното първенство по ледено плуване руския град Мурманск.

За третото издание на шампиона майсторът на дългите и екстремни изпитания в открити води проведе двумесечна подготовка на басейн "Спартак" в София, където температурата в басейна е 27,5 градуса.

В Мурманск ще се състезава в -2 градуса.


"Надявам се да завърша сред първите трима. За мен това ще бъде успех. Годините напредват, младите вече стават все по-бързи и по-бързи. Нивото ми не е по-лошо отпреди 2 години. Очаквам на 1000 м св. стил да плувам с резултата на това постижение, което имах тогава. Ако успея да спечеля медал за България, ще бъда много щастлив", заяви на заминаване пред BTV световният и европейски шампион.

Стойчев ще реши на място дали да плува и 500 м. На 1000 м св. стил държи световния рекорд.

Ще се състезава с 350 плувци от 32 страни и е разпределен в последната 16-а серия.

 

Надпреварата е в петък, а финалът е в събота следобед.

Световното първенство ще се проведе върху езеро, което е с 80-сантиметров лед, а дисциплините в надпреварата са 100, 200, 500 и 1000 м.

 

"Първите 100 метра са критични за мен. Около два или три пъти минавам дистанцията мислено. Представям си събличането, влизането във водата, всичките дължини, които ми предстоят. Моята стратегия винаги е била, че трябва да се стартира бавно, за да се адаптирам. Притеснения нямам. Просто нормалната предстартова треска”, обясни Стойчев тактиката на плуването си.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: петър стойчев, антарктида, ледено плуване, мурманск, световно по ледено плуване
КоментариDelfina

Спринт
Други новини