БГ EN

5000 зрители аплодират Стойчев в Мурманск

Снимка: Илиев спорт агенция
Снимка: Илиев спорт агенция
15-03-2019 17:24 | Васо Чинаски

 

Над 5000 души аплодираха Петър Стойчев и останалите състезатели при официалното откриване на третото световно първенство по ледено плуване, което ще е състои в Мурманск (Русия) този уикенд.

Малко след представянето на 32-те държави, домакините подариха по традиция на всеки представител от страна по една огромна пита хляб със сол.

Стойчев уважи обичая, а след това даде погачата на хората от публиката.   

Жестът му беше посрещнат с много аплодисменти от публиката,  официалните лица, начело с губернаторът на Мурмански район Тамара Примякова, депутати от руската Дума и други.

През цялото време на церемонията Стойчев бе с родния ни трибагреник.  

После направи тренировка в студен басейн преди утрешния си старт на 1 км в ледените води на Семьоновското езеро.

„Има леко напрежение у мен, което е естествено преди всеки старт, но ще направя всичко, за да взема медал от шампионата. Страхотна организация на руснаците. Много съм впечатлен. За първи път всичко е на толкова професионално ниво и е помислено за всеки детайл“, заяви Стойчев.

Световният и европейски шампион в маратонското плуване направи и лека бегова тренировка. После се отдаде на  пълна почивка до утре.

Може да наблюдавате безплатно и в реално време състезанието на Петър Стойчев на адрес www.murmanskiceswimming.ru.

Стартът му е около 15:00 часа българско време в съботния ден.


403 състезатели ще премерят сили в различните дисциплини, а Стойчев има конкуренция от 41 плувци в най-авторитетната дисциплина - 1 км.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: петър стойчев, антарктида, ледено плуване, мурманск, световно по ледено плуване
КоментариDelfina

Спринт
Други новини