БГ EN

Кузманов: Петобойците са ни млади и трупат опит на Световната купа

Снимки: Ивелин Солаков и БФМП
Снимки: Ивелин Солаков и БФМП
11-04-2019 11:39 | Васо Чинаски


Президентът на родната федерация по модерен петобой Андрей Кузманов направи обзор след първия състезателен ден на Световната купа в София.

Разясни детайли и по организацията.

Мадлена Явайд,  Зорница Стоилова, Светла Згурова и Мартина Гаврилова откриха българското участие, но не останаха далеч извън Топ 32.


Андрей Кузманов


„Конкуренцията е убийствена при жените. Така ще бъде и в мъжката конкуренция. За нашите четири състезателки участието им на Световната купа е от огромен опит да видят какво е при жените. Единствено Мартина Гаврилова е на 21 години, Зорница Стоилова и Мадлена Явайд са на 18, а Светла Згурова е на 16. В техните си възрастови групи и четирите са винаги в първите 10, но тук мащабите са много различни. Пуснахме Светла, която май е най-младата от всички 82 участващи, за да натрупа и самочувствие преди световното първенство до 17 и до 19 години, на което сме домакини през юли отново в София. С изключение на Тодор Михалев и Явор Пешлеевски, другите ни участници са също на 18 години и не можем да имаме извънземни очаквания към тях, но съм убеден, че ще дадат най-доброто от себе си.“, коментира Кузманов.Явор Пешлеевски

Над 100 души са ангажирани с организацията на Световната купа, на която сме домакин за втори път.

Заради дъжда бе отменен с един ден теста на конете, но паркурът бе направен.

„Няма делегация ( общия брой е 34 държави), която да се е оплакала от нещо свързано с организацията. Много е важно да се представим перфектно, защото част от състезанието ще се предава по Евроспорт, а на ден стотици хиляди го гледат онлайн от целия свят. Имаме повече от добро име като организатори през годините и трябва да го защитаваме , а и да надграждаме с изявите си”, допълни Кузманов.
§

Днес е квалификациите за финала при мъжете.

Българското участие е Явор Пешлеевски, Тодор Михалев, Александър Златков, Денис Колев,Илия Комшийски, Антъни Лилов и Радослав Стойчев.

96 мъже участват в битка за 36 места за финалите в събота.

Входът за публика е свободен.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: модерен петобой, Световна купа, София, андрей кузманов
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини