БГ EN

Плувците ни с куп медали на ветеранското в Тунис

Снимки: Александър Базовички, Драгомир Марков и Албатрос 2001
Снимки: Александър Базовички, Драгомир Марков и Албатрос 2001
03-05-2019 10:01 | Александър Базовички, Тунис

 

Близо 20 медала спечелиха българските плувци в откриващия ден на Откритото първенство за ветерани на Тунис, което е на 50-метров басейн.

В надпреварата има три родни отбора – Албатрос 2001 (Варна), Дамини ЛВ (София) и Мастърс (София).

Броят на тимовете е 46, от 30 страни. За разпределението на медалите плуват 320 мастъри.Първите си впечатления от на Откритото първенство за ветерани на Тунис сподели за BGswim.com Александър Базовички, който е продукт на люлинската школа, възпитаник на Емил Стоичков-Стиката, а сега докато работи като стоматолог, тренира под ръководството на Жорж Станкович.

Въпреки късния час, бяхме топло посрещнати на летището в Тунис от Моез. Така бе с всичките около 320 състезатели от 30 страни. Не знам как успява този човек.

Домакините ни подсигуриха добро настаняване в хотела и чудесни трансфери от летището и до басейна.

Самото състезание се провежда в спортен комплекс, разполагащ със стадион с покрити трибуни и други съоръжения.Басейните а няколко – закрити и открит 50-метрови и 25-метров плитък. Всичките пълни.

Самото състезание протича в много приятелска атмосфера.

Домакините са страшно отзивчиви и помагат при всякакви неуредици.

Е, имаше технически трудности, но въпреки това се справиха някак си. Малко бавно протичаше и с организационни трудности, особено при награждаванията.Дори сами си вземахме медалите от една маса, без да има награждаване, на иначе много хубаво направения подиум.

Смятам, че българските отбори плуваха доста добре. Имаше доста медали, спечелени от Албатрос (Стела Митева), Мастърс и Дамини (Драгомир Марков).

Състезанието през първия ден продължи до 21:30 ч.

Резултатите и информация за турнира ТУК

 

На почетната стълбичка e Александър Базовички (в средата)

 


 

Варненските албатроси

 

Участникът на олимпийските игри в Барселона през 1992 г. Драгомир Марков

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: ветерани, мастърс, тунис
КоментариDelfina

Спринт
Други новини