БГ EN

Деси Георгиева сред фаворитките на Световната купа в Пловдив

10-05-2019 10:15 | BGswim.com

 

Сайтът на Международната федерация по гребане (ФИСА) обърна внимание на българката Десислава Георгиева в статия, озаглавена "Кого да следим на Световната купа в Пловдив този уикенд".

         
В женския скиф ще видим завръщането на две гребни легенди. Екатерина Карстен от Беларус отново ще гребе в единична лодка, след като през миналата година участва в четворка скул.

На старта на 29-ия си сезон тя ще се изправи срещу друго голямо име - олимпийската шампионка от Лондон 2012 Мирка Кнапкова от Чехия, завръщаща се, след като през 2017 г. стана майка.

Обърнете внимание и на един млад талант от България - Десислава Георгиева. През миналата година тя спечели бронз на световното първенство за жени до 23 години и сега ще опита да направи следващата стъпка в кариерата си", пише сайтът на  ФИСА.

         
В материала се обръща внимание и на състезаващия се за Азербайджан българин Александър Александров - съпруг на бронзовата медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика от олимпийските игри в Рио де Жанейро - Любомира Казанова.

         
България приема Световната купа по гребане за първи път.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, световна купа, пловдив, десислава георгиева
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини