БГ EN

Признаците, че водата не става за пиене

11-05-2019 10:28 | новите родители

 

Ако на водата, която тече от чешмата ви, се е променил мириса или вкуса - бъдете внимателни. Медици назоваха няколко сигнала за това, че тя явно не е пригодна за пиене:


Мътност


Според изследователите, мътната водата говори за съдържанието на химични елементи, които могат да се окажат токсични за организма. 


Жълтина


Очевидно жълтият оттенък на водата е сигнал за това, че течността е пренаситена от желязо, мед, олово и манган. 


Зелен оттенък


Почти във всички случаи той говори за прекомерно наличие на мед.


Твърдост


Високата твърдост на водата, която на пиене се усеща като по-неутоляваща жаждата, е признак за повишена концентрация на магнезий и калций. 


Мирис на гнило


Това е признак на наситеността на водата със сероводороди.

Мирис на риба

Появява се поради прекомерното наличие на барий във водата.


Неотдавна изследване на американски учени показа: във водата от чешмата вкъщи могат да се съдържат канцерогенни за човешкия организъм вещества, сред които арсеник, хексавалентен хром, радиоактивен уран и радий.

А под тяхното въздействие се развиват онкологични заболявания. Изследователите заявяват, че около една трета от раковите диагнози могат да бъдат свързани с действието на химикали, с които се обработва питейната вода.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: вода, здраве, любопитно
КоментариDelfina

Спринт
Други новини