БГ EN

Още два финала за гребците ни на Световната купа в Пловдив

Антоанета Караиванова.Снимки: sport.pr.events
Антоанета Караиванова.Снимки: sport.pr.events
11-05-2019 14:35 | BGswim.com

 

Класиране за два финала и две пети места завоюваха българите във втория ден на Световната купа по гребане в Пловдив.


Лазар Пенев, който вчера спечели предварителната си серия, завърши на пета позиция във финала на мъжкия скиф лека категория.

Победител стана Петер Галамбош от Унгария, изпреварил Милош Янковски от Полша и Лука Радонич от Хърватия.

         
В същата дисциплина при жените, където имаше директен финал, Антоанета Караиванова завърши на пета позиция. Златото спечели Альона Фурман от Беларус пред Хуан Уений от Китай и Кения Лечуга Аланис от Мексико.Лазар Пенев

 

Десислава Георгиева спечели категорично репешажа в женския скиф и в 13:07 часа в неделя ще гребе на финал. До битката за медалите достигна и легендарната двукратна олимпийска шампионка Екатерина Карстен, която е на почти 47 години.

Беларускинята завърши втора, а другата българка в дисциплината - 19-годишната Мадлен Маркова, остана четвърта и ще участва във финал Б.

         
"Гонките се развиха нормално. В добра форма съм и нямам проблеми. Надявам се да продължа така и през есента да спечеля квота за Токио", заяви Георгиева.

         
Много силен полуфинал в мъжкия скиф направи Кристиан Василев, който намери място във финал А след второ място в гонката си, изпреварвайки в последните метри състезаващия се за Азербайджан българин Александър Александров.

Победител стана олимпийският вицешампион от Рио де Жанейро Дамир Мартин от Хърватия. Финалът в мъжкия скиф е от 13.24 часа в неделя.

 

"Гонката беше удоволствие за мен. Смятам, че направихме добро шоу с Александър Александров и се надявам да постигна нещо повече на финала", каза Василев.

         
Във финал Б ще участва двойката скул Станимир Халаджов и Рангел Кацарски, които завършиха шести в своя репешаж.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, световна купа, пловдив
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини