БГ EN

Нейков: С четирите финала се представихме добре на СК

Снимки: Sport PR Events Managment
Снимки: Sport PR Events Managment
12-05-2019 18:53 | BGswim.com


С четири финала българският отбор се представи добре в първия кръг от Световната купа по гребане. Това е оценката на родната федерация Свилен Нейков.

Благодарение на четвъртото място на Георгиева и шестото на Василев България е на 13-о място отборно в генералното класиране с 6 точки.

 

Лидер след надпреварата в Пловдив е Китай пред Холандия и Полша.


„Разбира се това е само началото на сезона, стартът в Пловдив е първото голямо състезание за годината и много от отборите все още не са готови. Вярвам, че имаме какво да добавим, но е важно, че се сравнихме с останалите. Вярвам, че имаме какво да добавим, за да отидем по-напред в класирането", заяви Нейков.

Добави, че Десислава Георгиева е изпълнила прекрасно задачите си във финала.

 

"От Кристиан очаквах още малко като реализация, но като цяло е добре подготвен", допълни Нейков.

 

От 31 май до 2 юни е европейското първенство в Люцерн. На него ще участват скифьорите Десислава Георгиева и Кристиан Василев, както и двойката скул – Рангел Кацарски и Станимир Караджов. На него Василев ще стартира с нова лодка.

 

"Имаме още две седмици до европейското и се надявам там да добавим още малко, като покажем същия дух и характер", каза Нейков.

         
Той коментира и участието на голямата съперничка на съпругата му Румяна Нейкова - почти 47-годишната Екатерина Карстен.

         
"Тя е голям боец. Дължим й уважение за всички постигнати резултати и за спортното й дълголетие. В момента не е в кондиция, за да реализира предишните си постижения. Може би е време да направи следващата крачка и да спре да се състезава. След участие в шест олимпиади и почти 30 години състезателна дейност не знам докога ще може да поддържа най-висока форма, каквато сме свикнали да очакваме от нея. Мисля, че е време да заеме ръководен пост и да предаде своя опит на следващото поколение гребци. Но това е мое мнение. Тя най-добре ще си прецени", каза председателят на федерацията.

 

Свилен Нейков похвали и организацията на Световната купа в Пловдив.

 

"Имаме готови екипи, които си знаят работата и са доказали, че могат да организират състезания от всички нива на календара на ФИСА. Благодарение на подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Община Пловдив, всички доброволци и всички екипи, имаше отлични условия за реализиране труда на състезателите", завърши Нейков.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, световна купа, пловдив
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини