БГ EN

Нина и Диана една за друга в новия брой на СПРИНТ

Снимки: Делян Господинов
Снимки: Делян Господинов
23-05-2019 09:01 | Василен Димитров, СПРИНТ


Нина Рангелова излезе от басейна като най-бързата българка във водата, а стандартите, които постави – над 70 рекорда само при жените, най-много участия на Олимпийски игри от плувкините ни (3) и световни първенства (9 от двата басейна) към днешна дата остават недостижими.

И ако има някое момиче, които дава заявка, че може да ги повтори и подобри това е 20-годишната Диана Петкова. Бяха съотборнички (първо в Младост’91 и за един сезон в Спринт), но за съжаление ги видяхме като почти равностойни съпернички в твърде малко битки. Когато Нина бе на върха на вълната, Диана беше още девойка.

Има нещо символично и знаково в това, че двете са от един град, много от дисциплините им се покриват, включително най-бързите – на 50 и 100 м св. стил.

На Младежките олимпийски игри в Аржентина 2018 възпитаничка на Ботко Трендафилов подобри рекорда на Нина, коронясвайки се за новата най-бърза българка във водата. Няколко стотни я деляха от бронза.

„СПРИНТ“ направи кръстосан разговор с плувните фурии, за да види какво мислят една за друга и за приемствеността помежду им.

Прочетете го в новия брой на спортното списание на България, който е вече на пазара.


----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: нина рангелова, диана петкова, плуване, спринт
КоментариDelfina

Спринт
Други новини