БГ EN

КПС Варна е отбор на месеца във Варна, а Найден Найденов е треньор №1 за април

Снимки: Народен спорт и Ивелин Солаков
Снимки: Народен спорт и Ивелин Солаков
24-05-2019 10:26 | Николай Кръстев

 

Ватерполистите на КПС Варна са отбор №1 на черноморската ни столица за месец април в анкетата на общината.

 В същата класация пък треньор № 1 на Варна за месеца е Найден Найденов, наставник на КПС Варна.

Признанието на отбора и на треньора е заради сребърните медали в държавното първенство по водна топка за мъже – на финала в Бургас КПС Варна отстъпи с 6:7 от Локомотив НН в дебютния си сезон при мъжете.


Месец по-рано варненци спечелиха Купата на България, а през януари 2019 г. влязоха в Топ 4 на мъжкото първенство. Затова сегашното признание за Отбор на месеца е трето за клуба през тази година след януари и март.

Найденов също така веднъж беше Треньор № 1 на месеца през миналото лято.

 

На церемонията по награждаването призовете получиха двама от най-добрите играчи на отбора – Александър Велков и вратарят Станислав Райков. Найденов не присъства, защото по същото време имаше тренировка на националния отбор за юноши U15, който бе на едноседмичен лагер във Варна.

Треньори на състава са Ангел Бенински и Найденов, а тимът се готви за европейското за U15 в Бургас от 21 до 28 юли.

 

В онлайн анкетата победител стана състезателката по плуване Тея Николова, която записа национален рекорд при девойките на 50 м бруст в Кранево и спечелени два златни медала. Тя е състезател на ПСК Черно море.За №1 на варненското спортно училище е определена Гергана Стоянова, също състезателка по плуване, но от клуб Астери.

Записа три първи места и едно трето от държавния отборен шампионат за мъже и жени.На церемонията присъства и Кристиян Димитров – директор на дирекция „Спорт“ в Община Варна, който връчи наградите.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: кпс варна, найден найденов, гергана стоянова, награди
КоментариDelfina

Спринт
Други новини