БГ EN

Петобоят ни с европейска титла

Светла Згурова с треньора на националния отбор Владимир Кузманов. Снимки: БФМП
Светла Згурова с треньора на националния отбор Владимир Кузманов. Снимки: БФМП
12-06-2019 21:17 | Василен Димитров

 

Модерният ни петобой извоюва европейска титла, след като Светла Згурова триумфира при 17-годишните в столицата на Литва Вилнюс.

Първенството е в две възрасти – и до 19-годишни, а в този формат идният месец за първи път ще има и световно, на което София е домакин.

Згурова, която е състезателката и по плуване (специалистка е в кроула), може да атакува още едно отличие, след като на полуфиналите записа втори резултат.

Пред BGswim.com председателят на родната федерация по модерен петобой Андрей Кузманов заяви, че ако на утрешния финал Згурова направи добра фехтовка има прекрасен шанс за медал.

При 17-годишните има само комбайн – стрелба и бягане, както и плуване.Згурова е дъщерята на многократната държавна шампионка по плуване, водеща фигура във водното ни спасяване, а сега треньор в НСА - Наталия Стоянова.

 

През април участва и в Световната купа в София. Медалът й във Вилнюс не е случаен, след като миналата година стана пета индивидуално и със  смесената щафетата на континенталното първенство до 17 г.

Стана и четвърта на Европейската купа до 19 г.

Иначе във Вилнюс имаме още трима състезатели - Радослав Стойчев (до 17 и до 19 г.), Борислав Господинов (до 19 г.) и Евгения Стоянова (до 17 г.).

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: светла згурова, модерен петобой, андрей кузманов
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини