БГ EN

Скачачите с титла и 8 медала на Балканиадата във Варна

08-07-2019 12:57 | Василен Димитров


България е трета сила на Балканския полуостров в скоковете във вода при юношите и девойки, след като нашите състезатели извоюваха титла и общо осем медала (3 сребърни и 4 бронзови медала) във Варна.

Шампион е Сърбия, а втори Румъния.

Участваха още отборите на Гърция и Турция.  Балканиадата бе за три възрасти.

Титлата извоюваха Цветомир Ереминов и Константин Минчев в синхронните скокове от 3 м трамплин.

Индивидуални медали – сребърни, спечелиха Ивета Шипочка при девойките старша на 3 м трамплин и Цветомир Ереминов при 12-13 г. от същата височина.

В отборните надпревари отличия спечелиха още Яне Станкулов и Филип Кайкамджозов - втори на 3 м синхронни скокове.
Елица Маринкова и Калоян Коюв в микс синхронна от 3 м трамплин са с бронз, като и Шипочка и Силвия Хубенова – 3 м трамплин. 

На 3 м микс синхронни скокове 12-13-годишни близнаците Лиляна Минчева и Константин Минчев са също трети.

Четвъртият бронз дойде от любопитната дисциплина „джъмп ивент“ - отборна надпревара за двама до четирима състезатели, изпълняващи общо пет скока, два от тях синхронни от 1 и 3 м трамплин.

При откриването на игрите двама гайдари, разположени на петте метра на кулата, вдигнаха допълнително настроението. Имаше награди за всички състезатели - специални кърпи, ранички, сладоледи. Членът на Техническия комитет по скокове във вода към Европейската плувна лига (ЛЕН) – Грета Куглер, даде оценка повече от отлична.  Каза, че БФПС се справила перфектно.

Главният мениджър и съдия на Балканиадата Георги Чобанов заяви, че комплекс „Приморски“ е напълно подходящ за домакинство на турнира на средиземноморските нации "Комен къп", който се надява да вземем през 2021 или 2022 г.

Той вече се готви за „София къп“ на столичния басейн „Диана“.
В турнира, който ще се състои от 23 до 26 юли, ще бъде с участието на 11 нации от три континента и общо 200 скачачи.

Поканена е елитната съдийка от ФИНА – грузинката Нана Ниберидзе. 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: балканиада, скокове във вода, георги чобанов
КоментариDelfina

Спринт
Други новини