БГ EN

Петобоят с пълни отбори за световното в София

Светла Згурова е голямата ни надежда за призово класиране. Треньорът Владимир Кузманов е убеден, че и останалите сса с отлични шансове
Светла Згурова е голямата ни надежда за призово класиране. Треньорът Владимир Кузманов е убеден, че и останалите сса с отлични шансове
16-07-2019 13:17 | Димитър Василев

 

България ще бъде с максималния брой участници за световното първенство по модерен петобой за юноши и девойки в София, който ще се състои от четвъртък до неделя (18-24 юли).

Столицата ни ще е домакин на историческо събитие, тъй като за първи път шампионатът на планетата ще е двоен – за състезатели до 17 г. и до 19 г.

Близо 350 петобойци от 40 държави ще мерят сили на базата на Национална спортна академия и покрития басейн „Диана“.   

В двата шампионата ще имаме по имаме по четирима петобойци при момичетата и момчетата.

Голямата надежда за призово класиране и отличие е свързана с европейска шампионка Светла Згурова.

Отборът при 17-годишните допълват Димана Стефанова, Евгения Стоянова и Виктория Стойнова.

При 19-годишните съставът е почти идентичен. Вместо Стефанова влиза Михаела Зонова.

Старши треньорът Владимир Кузманов селектира юношески отбор от: Борислав Господинов, Камен Делев, Радослав Стойчев и Любомир Германов (U19) и Радослав Стойчев, Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов  ( U17).

„Имаме шансове за призови класирания и в двата шампионата. Всичките ни състезатели са в Топ 10 на своите възрасти и напълно реално е да имаме медалисти от първенствата. Близо един месец са на лагер и това, което видях вчера на тренировката ме кара да бъда оптимист. Невероятен хъс и мотивация имат момичетата и момчетата. Дано и късмета бъде с тях в дисциплините. Домакини сме, и това определено малко ще ги стресира, но те вече имат опит и трябва да покажат максимума на възможностите си“, заяви  президентът на федерацията ни по модерен петобой Андрей Кузманов.

Допълни, че в БФМП се работи денонощно.

„Обработват се заявки, правим визи за чужденците. Изпратиха потвърждение и от Бахрейн и сега ги настаняваме. От 40 държави ще има участници, някои с претенции за настаняване и изхранване, но ще се справим, както винаги сме го правили“, допълни Кузманов.

Състезанията по плуване ще бъдат на закрития басейн „Диана”.

Фехтовката, бягането и стрелбата са в Националната спортна академия.

В двете възрасти по програма няма конен спорт.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: светла згурова, модерен петобой, андрей кузманов, световно първенство
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини