БГ EN

Две наши петобойки на световен финал

Снимка: Илиев спорт агенция
Снимка: Илиев спорт агенция
19-07-2019 14:32 | Васо Чинаски


Още първият ден на световното първенство по модерен петобой за юноши и девойки в две възрасти в София се оказа успешен за България, след като Светла Згурова и Виктория Стойнова влязоха във финала в конкуренцията на 69 момичета до 17 г.

Европейската шампионка Згурова го направи с четвърти резултат, а Стойнова с 33-ти .

За медалите в София ще се борят 36 състезателки.

Димана Стефанова и Евгения Стоянова отпаднаха в квалификационната фаза.

Самият финал ще бъде утре (20 юли) от 10:00 сутринта и започва с плуването.

Около 16:00 се очаква да започне последната надпревара от програмата на тази възраст, а именно комбинираната дисциплина – бягане и стрелба.


Шансовете на Светла Згурова за отличие от шампионата са повече от сериозни и всички се надяват тя да успее и да донесе медал за България от световното първенство.


Днес са квалификациите при момчетата до 17-годишна възраст, като преди бягането и стрелбата Радослав Стойчев, Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов имат шансовете за влизане сред първите 36 състезатели.

Успоредно с U17 се провежда и световното първенство до 19-годишна възраст.

Борислав Костадинов и Камен Делев завършиха на 22 място в щафетата, а днес Евгения Стоянова и Михаела Зонова са определени от старши треньора Владимир Кузманов да ни представят в щафетата U19.


В двете първенства участват 326 състезатели от 40 държави.


Шампионатът се провежда на закрития басейн „ Диана” и на съоръженията на Национална спортна академия (мултифункционална зала и терена срещу  арката) .


Входът за зрители е безплатен.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: модерен петобой, световно първенство
КоментариDelfina

Спринт
Други новини