БГ EN

Шампионката Згурова на финал и при 19-годишните петобойки

22-07-2019 20:26 | Димитър Василев

 

Световна шампионка при 17-годишните Светла Згурова продължава силното си представяне на първенството в София по модерен петобой, влизайки с шести резултат във финала при девойките до 19 г.

Столицата ни е домакин на първия планетарен форум в две възрасти.

Участват общо 326 състезатели от 40 държави.

Освен Згурова в индивидуалната надпревара за медалите няма да имаме друга представителка.

Евгения Стоянова, Михаела Зонова и Виктория Стойкова не успяха да влязат в Топ 36, който им дава право за финално участие и битка за отличията. Общо в трите квалификационни серии излязоха 96 състезателки.

Също добро представяне, но в щафетата (девойки до 17 г.) направиха Михаела Зонова и Виктория Стойнова. Двете завършиха на престижното 13-о място от 34 двойки.


Шампионки станаха японките Каеде Ота и нейната сестра Натсу, които са съответно на 11 и 13-годишна възраст. Двете състезателки бягаха и стреляха по изключителен начин и заслужено се качиха на най-високото място на подиума.Секунди след преминаването на финала Натсу и Каеде , двете дълго плакаха от радост пред зрителите, които не спираха да ги аплодират. Втори със среброто от щафетата станаха Полша, а Германия с бронзовите медали.


Утре световното по модерен петобой, което се радва на сериозна зрителска посещаемост продължава.

Точно в 15:00 часа ще бъде най-интересната дисциплина - бягане плюс стрелба на финалите при девойките до 19 г. с участието на Светла Згурова.

Веднага след това започва и щафетата при момчетата до 17 години, но имената на двамата наши национали ще станат ясни на техническата конференцията, която ще бъде късно тази вечер.


В сряда завършва световният шампионат U 17 и U 19-годишни девойки и младежи, провеждащ на закрития басейн „Диана” и Национална спортна академия „Васил Левски”.


Входът е свободен.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: светла згурова, модерен петобой, владимир кузманов, световно първенство
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини