БГ EN

Хърватия спечели дербито с Унгария на европейското по водна топка в Бургас

Снимки: Светозар Добричков
Снимки: Светозар Добричков
22-07-2019 23:45 | Николай Кръстев

 

Шампионатът по водна топка в Бургас набра скорост и вторият състезателен ден показа защо решението на ЛЕН да въведе европейско първенство за възрастта U15 e оправдано и навременно.

Видяхме страхотни мачове и майсторски изпълнения, които доскоро бяхме свикнали да ги правят само играчи от по-горните възрасти.

В група А Хърватия вече е с две победи след драматичен успех с 9-8 срещу Унгария. Хърватите поведоха с 8-4, но унгарците стигнаха до равенство 8-8 минута преди края.

Само секунда преди финалната сирена Тони Мозара с удар от 23 метра отбеляза фамозен гол за триумфа на хърватите. В другия мач тук Словакия направи успешен обрат от 2-4 до 6-5 срещу Румъния с попадение 1:19 минути преди края.

В група B Испания и Гърция направиха истинско дерби, в което резултатът беше 5-5 след края на третата част, но в последната отборът от Балканите успя да отбележи веднъж и да триумфира с 6-5.В другия мач Турция надделя над България със 17-7. Тук само Гърция има 2 победи.

В група С Италия взе втора победа, като превъзхождаше Грузия за 12-8. А Русия и Холандия дълго бяха напълно равностойни, но в заключителната част руснаците надделяха и оформиха успеха си с 12-10.

В група D Сърбия също вече е с два спечелени мача след 14-9 срещу Черна гора.

В другия мач Словения се наложи над Беларус също с 14-9.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: водна топка, европейско първенство, парк арена, бургас
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини